مقاديرها :
واحد كيلو بروكلى طازه
بصلة كبيرة مخرطة ترنشات
لتر ونص شوربة او بهريز من اى نوع او ماء
2 حبه بطاطس متوسطة
عرق واحد كرفس فرنساوى كبير
معلقة زبدة كبيرة
نصف كوب لبن ....او 2 ملعقة كبيرة كريمه لبانى(ساور كريم)
ملح وفلفل وقليل من الكمون ......كرفس مفروم ناعمن للتزين
الطريقه :
قومى بتقطيع وردات البروكلى واغسليها بالماء
ضعيها فى حلة كبيرة مع طرنشات البضل والبطاطس والكرفس والتوابل
وقلبيها قليلا على نار عالية ..ثم اضيفى الزبدة واتركيها عشر دقائق
ثم اضيفى البهريز من نوع موجود لديكى او الماء على حسب رغبتك ...(انا لا اتعامل مع الشوربة الصناعية ابدا)
اتركى الخليط كله يغلى على نار عالية حوالى ربع ساعة
قومى بضربه فى الخلاط او الميكسر ...
اعيديه الى الحله مرة اخرى وبعد الغليان اضيفى قليل من الساور كريم او نصف كوب لبن واتركيه يغلى لمرة واحدة
قدميه ساخنه مركزة وزينيها بمفروم الكرفس او بقطع فريش صغيرة من البروكلى نفسه
وبالف هنا ....
شوربة البروكلي
07:05
nayomi